در این مطلب از وبسایت تاروت رنگی می خواهیم آموزش طرز تهیه خمیر پیتزا به روش های مرسوم را مرحله به مرحله به ساده ترین و سریع ترین روش آموزش دهیم. پس تا انتها با ما همراه شوید.
همانطور که می دانید، پیتزا یک غذای ایتالیایی بوده و بهترین نوع آن، خمیر پیتزا ایتالیایی می باشد.
خمسیر پیتزا معمولا با آب درست می شود ولی برای داشتن طعم مطلوبتر می توانید از ماست پر چرب یا شیر بجای آب استفاده نمایید.
در هر جدول از مواد لازم، میزان مواد برای تهیه تعداد پیتزا توضیح داده شده است. برای افزایش تعداد، می توانید با توجه به آن، اعداد را ضرب یا تقسیم نمایید.
به عنوان مثال، در صورتی که می خواهید خمیر برای ۴ پیتزا آماده شود و مواد لازم برای ۲ پیتزا می باشد، کافیست اعداد را به ۲ ضرب نمایید.
در این روش از طرز تهیه خمیر پیتزا شما می توانید با یا بدون خمیر ترش خمیر پیتزا را تهیه نمایید.
لطفا توجه داشته باشید که در صورتی که تمایل به استفاده از خمیر ترش ندارید، می توانید از بکینگ پودر استفاده نمایید.
مواد لازم | برای ۲ پیتزا |
---|---|
شیر | یک پیمانه |
خمیر ترش | یک قاشق سوپخوری |
بکینگ پودر | یک قاشق مرباخوری |
روغن آبکرده یا روغن زیتون | نصف پیمانه |
آرد | حدود ۲٫۵ تا ۳ پیمانه |
نمک | یک قاشق چایخوری |
خمیر ترش یا بکینگ پودر و نمک را در شیر حل می کنیم.
روغن را به آن اضافه می کنیم.
بتدریج آرد را به آن اضافه می کنیم تا مایه به حدی خمیر شود که به دست نچسبد و زیاد هم خشک و سفت نباشد.
خمیر را خوب ورز داده و روی آن را می پوشانیم تا یکی الی دو ساعت بماند و وربیاید.
با این مقدار مواد در حدود نیم کیلو خمیر پیتزا بدست می آید و برای دو پیتزا کافی می باشد.
مواد لازم | برای ۱ پیتزا |
---|---|
آب | نصف فنجان |
خمیر ترش | ۳ قاشق سوپ خوری |
بکینگ پودر | یک سوم قاشق چای خوری |
روغن | یک چهارم فنجان |
آرد | حدود ۲٫۵ تا ۳ پیمانه |
نمک | یک دوم قاشق چایخوری |
مایه خمیر را با نصف فنجان آب ولرم مخلوط کرده و در محل گرمی به مدت ۱۵ دقیقه قرار دهید.
آرد و نمک و بکین پودر را با هم الک کنید.
با مایه خمیر و آب و روغن مخلوط کنید.
خوب ورز میدهیم تا خمیر بدست آید.
سپس خمیر را در ظرف مورد نظر پهن کنید.
باید دقت شود که خمیر به طور یکسان و یک اندازه در ظرف پهن شود.
به مدت ۳۰ الی ۴۵ دقیقه آن را به حال خود رها کنید.
آنگاه مواد را روی آن قرار دهید.
قابل ذکر است که در صورت نبودن وقت کافی برای درست کردن خمیر می توانید از خمیر نان لواش نیز در این زمینه استفاده کرده و یا از خمیرهای آماده پیتزا که در سوپر مارکت ها موجود می باشد استفاده نمایید.
در صورتی که خودتان خمیر را درست می کنید، با توجه به بکین پودر داخل آن، بسیار لذیذتر و مطبوع تر می گردد.
مواد لازم | برای ۱ پیتزا |
---|---|
ماست | دو لیوان |
شکر | یک قاشق چای خوری |
بکینگ پودر یا جوش شیرین | دو قاشق مربا خوری |
آرد سفید گندم | یک و نیم لیوان |
نمک | یک دوم قاشق چایخوری |
ابتدا آرد را الک کرده و همراه نمک، شر و جوش شیرین در یک کاسه بزرگ بریزید.
ماست را با سرعتی کم به آرد اضافه کنید و همزمان با سرعتی بیشتر مواد را با هم ورز دهید.
ورز دادن را تا اضاقه شدن همه ماست به مواد ادامه دهید.
اگر در پایان، خمیر همچنان به دست میچسبید، کمی آرد اضافه کنید تا چسبندگی کاملا از بین برود.
اگر احساس کردید هنوز بخش زیادی از آردها با ماست ترکیب نشدند و به نوعی ماست اشباع شده است، کمی ماست به مواد اضافه کنید.
خمیر پیتزا ماستی شما آماده است و نیاز به استراحت ندارد. در این مرحله مهمترین کار این است که خمیر را سریعا استفاده کنید تا بیات و خشک نشود.
مواد لازم | برای ۱ پیتزا |
---|---|
آرد | یک لیوان |
زرده تخم مرغ کوچک | دو عدد |
نمک | به مقدار لازم |
روغن مایع | نیم پیمانه |
شیر | نیم پیمانه |
شکر | یک قاشق چایخوری |
بکینگ پودر | یک قاشق چایخوری |
ابتدا زرده های تخم مرغ را که بخوبی از سفیده آن جدا کرده اید، در یک کاسه بزرگ بریزید.
سپس شکر و نمک را به آن اضافه کرده و حسابی با هم مخلوط نمایید تا یک مایع زرد رنگ غلیظ بدست آورید.
اکنون شیر را به این مخلوط اضافه می کنیم و مقداری هم می زنیم و بعد نوبت به روغن مایع می رسد.
حال در یک ظرف دیگر آرد را با بکینگ پودر مخلوط کرده و بخوبی هم می زنیم.
نوبت به ترکیب مواد می رسد که باید به آرامی انجام و بخوبی ورز داده شود.
حدود دو تا سه دقیقه ورز می دهیم تا خمیر چسبناک زرد رنگی ایجاد شود.
اکنون روی ظرفمان را با پلاستیک می پوشانیم و در یخچال به آن استراحت می دهیم.
حدود ۱۵ دقیقه بعد خمیر ما آماده است اما بهتر است ۲۰ تا ۳۰ دقیقه آنرا در یخچال به حال خود رها کنید