سرکه سیب یک فراورده طبیعی است که برای مصارف مختلف از آن استفاده میشود. مصرف دارویی زیادی دارد و به تنهایی یک داروخانه کامل است. برای استفاده در ترشی ها نیز از سرکه سیب استفاده می کنند. همینطور به عنوان جاشنی در غذاها نیز مورد استفاده است. در پارسی دی با ما باشید برای روشی آسان برای تهیه سرکه سیب.
ابتدا سیب ها را با پوست خوب بشویید سپس آنها را به چهار قسمت تقسیم کنید و هسته های آن ها را جدا کنید.
سیب های خرد شده را در ظرف مناسب بریزید. حدود ۱/۴ ظرف خالی باشد، ظرف را نباید پر کرد. زیرا باید فضای خالی داشته باشد.
سپس شکر، نمک و نخود را با هم مخلوط کرده و با آب داخل ظرف بریزید. مراقب باشید آب، ظرف را پر نکند. مواد داخل ظرف را با قاشق خوب هم بزنید. پارچهای روی در ظرف بگذارید و با کش دور آن را ببندید. این کار را به جای بستن در ظرف انجام بدهید. چون در ظرف ممکن است خوب بسته نشود و هوا و رطوبت وارد ظرف شده و سرکه کپک بزند.
بعد از بستن پارچه روی در ظرف، آن را در جایی قرار دهید که آفتاب ببیند. تا ۲۰ روز در ظرف را نباید باز کرد. بعد از ۲۰ روز سیب ها نرم شده و ته ظرف تهنشین میشوند. سرکه را حداقل ۵۰ روز دست نزنید تا جا بیفتد. پس از این مدت سرکه سیب آماده است. آن را درون پارچه تنظیفی صاف کنید و در بطری بریزید و در یخچال نگهداری کنید.